ADAMA Fungicid Custodia 320 sc - 5 litri, sistemic

1.000,00 Lei
Custodia 320 SC, fungicid recomandat pentru combaterea Putregaiului alb în culturile de Rapiță și a Făinarii la culturile de Viță de vie.

Substanțe active:
 azoxistrobin 120 g/L
• tebuconazol 200 g/L 
Precomanda

Durata de livrare: 3-6 zile

Limita stoc
Precomanda
Cod Produs: 0001877 Ai nevoie de ajutor? 0759 555 554 / 0758 669 669
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (2)
  • Review-uri (0)

Fungicid Custodia 320 sc - 5 litri, sistemicCustodia 320 SC este un fungicid recomandat pentru combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) in culturile de rapita.

Substanta activa, azoxistrobin, este un fungicid cu spectru larg de actiune care face parte din clasa strobilurinelor, acestea la randul lor fiind incluse intr-o clasa de compusi fungici, denumiti s-metoxiacrilati, sau inhibitori Qol, care actioneaza prin inhibarea lantului respirator la nivelul complexului III. Cu toate ca substanta activa este lent absorbita, inalta sa activitate fungica intrinseca asigura un control bun al agentilor patogeni. Compusul suprima si alti fungi, reduce competitia pentru nutrienti, inhiba transferul de electroni in mitocondrii, deregleaza metabolismul si previne cresterea fungilor tinta.
Substanta activa tebuconazol este un triazol care apartine unui grup de fungicide cunoscute ca inhibitori de demetilare ai sterolului. Efectiv, tebuconazolul opreste cresterea ciupercilor prin inhibarea demetilazei C-14 in biosinteza ergosterolului. Este un fungicid sistemic cu actiune protectiva, curativa si de eradicare. Este rapid absorbit de organele vegetative ale plantelor, cu translocare in special acropetala.
 

Mod utilizare:
Se aplica un singur tratament cu Custodia 320 SC pe aceeasi suprafata, intr-un sezon.
Se recomanda ca tratamentul sa se aplice preventiv, inainte de aparitia primelor simptome de boala. Momentul optim de aplicare este in fenofaza BBCH 61 – 65 a culturii de rapita (de la cca. 10%  pana la 50% din florile de pe racemul principal deschise).
La aplicare se folosesc echipamente terestre, bine reglate, astfel ca solutia sa nu ajunga pe alte suprafete sau pe alte plante de cultura. Aplicarea se face foliar, folosindu-se volume normale de solutie la hectar (200 – 400 L/ha).
Timpul de pauza pana la recoltare este acoperit de perioada de vegetatie.


Spectru de combatere: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Doza omologata: 1,0 l/ha
Stadiu dezvoltare cultura: BBCH 61 – 65 (de la cca. 10%  pana la 50% din florile de pe racemul principal deschise)
Volum de apa:  200 - 400 L/ha
Substanta activa: Tebuconazol 200 g/L + Azoxistrobin 120 g/L
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!