Tratament samanta si sol

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Tratamente la sol

Este necesară dezinfectarea chiar dacă nu au fost probleme în timpul cultivării? Această întrebare ridică întotdeauna probleme. Cu toate acestea, dacă ai avut populații mari de acarieni în sezonul precedent, este un pariu sigur că vor ajunge la începutul sezonului viitor, dacă nu există nicio intervenție considerată.

Dăunătorii: o problemă de seră subestimată

Principalii dăunători din seră sunt rezistenți la frig și pot ierna într-o seră neîncălzită. Acarianul păianjen iernează cu ușurință pe pământ și pe copacii din jur. Ouăle de muscă albă de seră (Trialeurodes vaporariorum ) pot rezista la îngheț timp de câteva zile. Tripsii iernează în crăpături, fisuri și pe sol în resturile vegetale. Prin urmare, nu este vorba doar de frig pentru a elimina dăunătorii din seră.

Trei pași simpli: curăță, dezinfectează, identifică

Înainte de începerea noului sezon, totul trebuie curățat și inspectat temeinic. Majoritatea dăunătorilor iernează cu ușurință în sol, în buruieni, în pliuri de plastic și la baza stâlpilor. Bacteriile și alți agenți patogeni pot supraviețui în reziduurile de cultură. Deci, curățarea bună va reduce riscul de apariție a bolilor și a organismelor patogene în timpul sezonului.

CURĂȚĂ SERA - îndepărtează buruienile și resturile din și în jurul serei.
DEZINFECTEAZĂ SERA - curăța cu un dezinfectant Nemasol 510. O curățare bună va ucide majoritatea dăunătorilor prezenți în zonele de lucru (de exemplu: masă de ghiveci), tăvi, pubele, pământ și unelte de lucru.

Redu riscul de contaminare: sterilizează-ți echipamentele și uneltele între utilizări și între ciclurile de recoltare.

Trebuie avută în vedere situația de sănătate a fiecărei parcele: pentru anumiți dăunători, anumite boli sau anumite buruieni invazive sunt necesare măsuri speciale.

De ce să folosești dezinfectantul Nemasol 510?

Caracteristici tehnice:
· Produs nou ce reprezintă principala alternativă la bromura de metil
· Utilizat înaintea ciclurilor de cultură, nemasol 510 înlatură competiția pe care o crează buruienile, bolile și nematozii care apar în perioada germinării și a primelor faze de vegetație
· Controlează buruienile, prin distrugerea semintelor aflate în sol la momentul aplicării
· Produsul permite reducerea sau eliminarea cheltuielilor cu erbicidele postemergente
· Protejează împotriva nematozilor pe o perioadă îndelungată, permițând efectuarea ciclurilor prelungite de cultura sa a doua cicluri succesive
· Produsul se descompune în sol și nu lasă reziduuri în plantă

Recomandari de utilizare:

Nemasol 510 este solubil în apă, ceea ce permite o aplicare prin sistemul de irigare.
Cea mai recomandată metodă pentru nemasol 510 este irigarea prin picurare, deoarece permite o distributie uniforma a produsului atât pe orizontala cât și pe adâncime.

Se aplică între ciclurile de cultură, atunci când terenul s-a eliberat de resturile vegetale.

Dupa tratare solul se acoperă cu folie din plastic, care va permite gazului fumigant produs de nemasol 510 să rămână în contact cu agenții patogeni mai mult timp.
Dupa 2 săptămâni se înlatură folia și se face testul de fitotoxicitate folosind plante indicatoare (creson, salata) și numai dupa aceea se trece la înființarea culturii.

Introdu prădători pe pământ

Unele zone, cum ar fi partea inferioară a plăcilor de beton sau a covoarelor plastifiate, sunt greu de atins cu aplicarea dezinfectantului. Introducerea acarienilor prădători care locuiesc în sol în aceste locații în care se ajunge mai greu, va reduce populațiile de dăunători în timpul sezonului.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!