Seminte de dovlecei

Afiseaza: 1-20 din 20 produse

 Filtre

Semințe de dovlecei

Dovlecelul are originea din America, mai specific din Mesoamerica. Însă, soiurile de dovleac verde cilindric au fost cultivate în nordul Italiei.
 

Semințe profesionale de dovleac

Vei găsi în gama noastră variată, semințe de dovlecei extratimpurii și timpurii, care au productivitatea ridicată, cu recoltare primăvara și toamna. Se cultivă ușor și prezintă legare excelentă, ideale pentru recolte bogate și delicioase.

Un hibrid pe care îl recomandăm pentru culturile în câmp este Ardendo F1. Acesta are un sistem radicular foarte bine dezvoltat, cu fructe cilindrice și uniforme, de culoare albă, ușor verzuie. Ardendo F1 este extratimpuriu și asigură o producție ridicată.

O varietate timpurie, care prezintă toleranță la frig, fiind ideală pentru cultura de primăvară în solarii și în câmp, se poate găsi sub numele Ismalia F1. Semințele de dovlecel Ismalia F1 oferă fructe cu formă cilindrică, cu planta viguroasă, erectă și internodii semilungi. Suprafața fructului este netedă, de culoare albă cu o ușoară tentă verzuie. Acest hibrid are rezistență la transport și zgâriere.

Mai departe, dacă vrei o nouă varietate de dovlecel care se remarcă prin culoarea fructelor sale de galben intens la maturitate, alege semințele Golden Glory F1.
Cu o maturitate extratimpurie și o plantă viguroasă, hibridul Golden Glory F1 se potrivește foarte bine atât pentru cultivarea în spațiile protejate, cât și în câmp deschis. Datorită toleranțelor sale, dovlecelul asigură o producție sănătoasă și permanentă pe parcursul întregului ciclu, având o productivitate foarte ridicată. Fructul dovlecelului este neted la exterior și culoarea lui este galben intens. Recoltarea hibridului se face într-un mod foarte ușor.

Care sunt beneficiile consumului de dovlecei?

Dovlecelul are mai multe vitamine, minerale și nutrienți. Datorită vitaminei A din dovlecel, există multe beneficii pentru sistemul imunitar și pentru vedere. Acesta conține și fier, calciu, zinc și vitamine B.

Antioxidanții din dovlecel, care se regăsesc cel mai mult în coaja fructelor, oferă protecție împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Carotenoizii din dovlecei oferă beneficii ochilor și pielii. Mai mult, alimentația cu un conținut bogat în carotenoide ne protejează împotriva bolilor de inimă.

Consumul de dovlecel contribuie la o digestie sănătoasă deoarece acesta este bogat în apă, plus în fibre solubile și insolubile, astfel reducând constipația. Dacă mănânci dovlecel, se reduce nivelul de zahăr din sânge, datorită fibrelor care se află în această legumă. De asemenea, contribuie și la sănătatea inimii, datorită și conținutului său ridicat de fibre, pe lângă rolul carotenoidelor. Dovlecelul, are totodată, și potasiu, iar acesta reduce hipertensiunea arterială prin dilatarea vaselor de sânge. Datorită antioxidanților precum luteină și zeaxantină, a vitaminei K și magneziu, se contribuie la sănătatea oaselor.

Dovlecelul este o legumă versatilă. Datorită aromei sale blânde, se combină foarte bine în mai multe tipuri de rețete. Adaugă această legumă în alimentația ta și beneficiază de nutrienții dovlecelului, cu conținut redus în calorii.

Chiar dacă ești grădinar pasionat sau fermier profesionist, alege inteligent, să profiți de semințele de dovlecei provenite la cei mai buni furnizori de pe piață! Avem hibrizi productivi și certificați destinați pentru cultura în sere, solarii și câmp deschis.

Mai mult, produsele de pe site-ul nostru sunt la prețuri avantajoase!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!