Insecticide-Acaricide

Afiseaza: 1-40 din 84 produse

 Filtre

Insecticide si acaricide

Un insecticid este un produs care are proprietatea de a ucide insectele, indiferent dacă acestea sunt în formă adultă, larvă sau ouă. Insecticidele sunt o subcategorie de pesticide. În general, includem în familia insecticidelor: produse destinate uciderii artropodelor, precum acarienii și păianjenii.

Există mai multe familii de insecticide, care toate acționează diferit și trebuie alese cu grijă în funcție de tipul de insectă de eliminat, de mărimea infestării și de locație (interior, exterior, ușor accesibil sau nu):
· piretenoizi,
· neocotinide,
· carbamati,
· organofosfați,
· avermectine,
· benzoil.

În primul rând, trebuie să știi că insectele nu sunt toate la fel în felul în care se dezvoltă. Există insecte cu metamorfoză completă precum furnica sau viespea: larvele nu arată deloc ca adulții. Și insecte cu metamorfoză incompletă: larvele arată ca adulții. La acestea din urmă, ouăle sunt adesea foarte rezistente la tratamentele cu insecticide, motiv pentru care este absolut necesar să se facă o a doua trecere după momentul transformării larvei în adult.

În plus, unele insecte au o durată de viață adultă mult mai scurtă decât durata de viață a larvelor: acesta este cazul termitelor, fluturilor. Pentru ele, este mai eficient să se trateze larvele decât adulții.
Acesta este motivul pentru care există două tipuri de mecanisme insecticide:
· neurotoxice, care acționează asupra sistemului nervos și au un efect rapid prin paralizarea insectei și apoi uciderea acesteia (piretenoizi, neocotinide, carbamati, organofosfați, avermectine)
· insecticide care acționează asupra creșterii și împiedică transformarea larvei în adulți (benzoil)

Ce insecticid sa alegi?

In functie de nevoile tale, poti alege dintr-o serie de insecticiede si acaricide:
· Insecticid Lamdex Extra - Insecticid piretroid, eficient, cu o puternică acţiune de contact şi ingestie asupra unei game largi de dăunători.
· AFFIRM - un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultură, viticultură și legumicultură.
· Mospilan 20 SG - un insecticid de ultima generatie cu actiune sistemica si translaminara cu mod unic de actiune.
· Insecticid Karate Zeon - un insecticid de contact, care pe langa efectul rapid si de soc impotriva daunatorilor, ofera cea mai larga perioada de protectie, datorita tehnologiei Zeon.
· Actellic 50 EC - un insecticid de la Syngenta pentru combaterea daunatorilor din culturile de camp, furajere si in depozite.
· Insecticid Vertimec 1,8 % EC - un produs in principal cu actiune acaricida, dar si cu actiune insecticida specifica.
· Tervigo - un produs tip insecticid cu actiune de contact pentru combaterea rapida si de durata a nematozilor din culturile agricole.
· Decis 25 WG acţionează prin contact şi ingestie asupra insectelor dăunătoare aflate atât în stadiul de larve, cât şi de adulţi. Produsul are efect de şoc şi o durată de activitate de 7-10 zile.
· Estiuoil este un insecticid-acaricid ce se utilizeaza pentru efectuarea tratamentelor din perioada de repaus vegetativ.
· Insecticid Inazuma - insecticid piretroid cu spectru larg de combatere, efect șoc și activitate reziduală.
· Verimark se utilizează ca insecticid pentru controlul dăunătorilor din culturile de brasssiaceae și căpșun: musca cruciferelor (Delia radicum), gărgărița neagră a căpșunului (Anthonomus rubi).
· DELTASAP 2,5 EC este un insecticid care acționează prin contact și ingestie, cu un spectru larg de activitate împotriva dăunătorilor. Are efect de “knockdown”asupra dăunătorilor din culturi

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!