Erbicide preemergente

Afiseaza: 1-40 din 56 produse

 Filtre

Erbicide preemergente

Aceste erbicide controlează buruienile între răsărirea radiculei (lăstarului rădăcină) din sămânță și răsărirea răsadurilor prin sol. Unele erbicide preemergente pot oferi, de asemenea, control postemergent.

Beneficii și probleme

Activitatea reziduală a erbicidelor preemergente controlează primele câteva valuri de buruieni în germinare, în timp ce cultura sau pășunea este prea mică pentru a concura.

Este necesară o bună planificare pentru a utiliza erbicidele preemergente ca tactică eficientă. Este necesar să se ia în considerare speciile de buruieni și densitatea, tipul de cultură sau pășune, starea solului și rotația speciilor de culturi sau pășuni.
Activitatea solului și condițiile de mediu în momentul aplicării joacă un rol important în disponibilitatea, activitatea și persistența erbicidelor preemergente.
Atât aspectele pozitive, cât și cele negative ale utilizării erbicidelor preemergente ar trebui luate în considerare în faza de planificare.

Acționarea erbicidelor preemergente

Erbicidele preemergente sunt mult mai dificil de utilizat decât erbicidele postemergente. În primul rând, este necesar să se prezică buruienile care vor fi prezente în padoc atunci când este ales erbicidul. În plus, numeroși factori influențează performanța erbicidelor preemergente. Scopul cu erbicidele preemergente este de a le aduce la sau sub nivelul semințelor de buruieni, astfel încât să poată fi preluate de buruienile în germinare. Acest lucru este mai ușor cu sistemele de lucru fără arătură în care majoritatea semințelor de buruieni rămân aproape de suprafața solului, decât cu sistemele de aratură în care perturbarea solului îngroapă semințele de buruieni. Cu cât perturbarea solului este mai adâncă, cu atât semințele de buruieni vor fi îngropate mai adânc. De asemenea, semințele de buruieni îngropate tind să reziste mai mult în sol și pot cauza probleme în anii următori.

Două dintre aspectele cheie ale erbicidelor preemergente care sunt importante pentru performanța lor sunt solubilitatea lor în apă și capacitatea lor de a se lega de materia organică din sol. Erbicidele variază în solubilitatea în apă de la trifluralinul aproape insolubil la S-metolaclorul foarte solubil. Solubilitatea erbicidului influențează cât de mult se va mișca erbicidul prin sol cu ​​precipitații sau irigații, dar nu este singurul factor important.

Pe măsură ce erbicidul se deplasează prin sol, va interacționa cu particulele de sol și materia organică. Erbicidele care au o legare mai mare de materia organică se vor deplasa mai lent prin sol decât cele cu legare mai mică de materia organică. Prin urmare, trebuie luată în considerare și capacitatea erbicidului de a se lega de materia organică. Erbicidele care se leagă mai puțin de materia organică vor tinde să se deplaseze mai departe prin profil decât cele strâns legate de materia organică. De asemenea, erbicidele se vor mișca mai repede prin soluri cu conținut mai scăzut de materie organică decât cele cu conținut mai mare de materie organică.

Apa se mișcă, de asemenea, mai repede prin soluri nisipoase decât prin soluri argiloase, datorită dimensiunii mai mari a particulelor și a spațiilor mai mari dintre particule în solurile nisipoase în comparație cu solurile argiloase. Aceasta înseamnă că erbicidele preemergente tind să fie mai mobile în soluri mai ușoare decât în ​​solurile mai grele.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!