Erbicide postemergente

Afiseaza: 1-40 din 124 produse

 Filtre

Erbicide selective postemergente

Aceste produse controlează buruienile care au apărut de la înființarea culturii sau a pășunilor și pot fi aplicate cu puține daune culturii sau plantelor de pășune.
Erbicidele post-emergente sunt cea mai ușoară opțiune de utilizat pentru combaterea buruienilor. Pot fi alese pe baza buruienilor care sunt prezente in camp, pot fi aplicate pe buruienile existente si sunt doar cateva situatii care le vor reduce performantele. Ca rezultat, a existat o dependență semnificativă de erbicidele postemergente pentru combaterea buruienilor.

Beneficii

· Erbicidele postemergente oferă niveluri ridicate de combatere a buruienilor țintă, cu beneficiul suplimentar al randamentului îmbunătățit al culturilor sau al pășunilor.
· Observațiile făcute chiar înainte de aplicare permit reglarea fină a selecției erbicidului pentru a se potrivi cu buruienile prezente în padoc.
· Momentul de aplicare poate fi flexibil pentru a se potrivi cu dimensiunea buruienilor, stadiul de creștere a culturii și condițiile de mediu.
· Unele erbicide postemergente au activitate preemergentă asupra germinărilor ulterioare ale buruienilor.

Probleme

· Ia în considerare atunci când selectezi cel mai bun erbicid postemergent pentru a fi utilizat în orice situație.
· Aplicarea erbicidelor postemergente la culturile stresate și la buruieni poate duce la niveluri reduse de control al buruienilor și la creșterea daunelor culturilor.
· Competiția culturilor este importantă pentru controlul eficient al buruienilor folosind erbicide postemergente selective.
· Tehnica utilizată pentru aplicare trebuie să fie adecvată situației pentru a optimiza controlul.
· Utilizeaza întotdeauna adjuvantul corect pentru a asigura controlul eficient al buruienilor.
· Erbicidele selective postemergente aplicate devreme și utilizate ca tactică de sine stătătoare au un impact redus asupra băncii de semințe de buruieni.
· Alege formula de erbicid cea mai potrivită pentru fiecare situație.
· Eficacitatea erbicidelor postemergente este influențată de o serie de factori de plante și de mediu.

Rolul adjuvanților de pulverizare cu erbicide postemergente

Adjuvanții de pulverizare sunt utilizați împreună cu erbicidele postemergente pentru a ajuta la depășirea barierelor care împiedică mișcarea erbicidului de la suprafața frunzei către interiorul celulei. Un adjuvant este ca orice substanță dintr-o formulare de erbicid sau adăugată în rezervorul de pulverizare pentru a modifica activitatea erbicidă sau caracteristicile de aplicare. Unele produse sunt formulate cu suficienți aditivi, astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să-i adauge în rezervor, în timp ce alte produse necesită adăugarea de adjuvanți pentru toate utilizările.

Un erbicid postemergent bun este un erbicid selectiv, cu actiune sistemica. Acesta este absorbit predominant prin frunze in cateva ore de la aplicare si este translocat apoi in planta in punctele de crestere. Buruienile tratate isi inceteaza cresterea in cateva zile de la aplicare. Tesuturile meristematice sunt distruse provocand astfel moartea buruienilor. Actiunea produsului este mai rapida atunci cand conditiile de vegetatie sunt optime si buruienile sunt intr-o faza tanara de crestere.

Avantaje sale:
- Produsul este preluat de frunze si translocat rapid la nivelul sistemului radicular al buruienilor;
- Distruge buruienile in totalitate (atat partile de la suprafata solului cat si cele din sol);
- Grad ridicat de selectivitate;
- Erbicid cu actiune rapida (primele simptome ale buruienilor sensibile sunt vizibile in 48 de ore de la aplicarea produsului).
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!