Rodenticide

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Rodenticide

Rozătoarele provoacă daune substanțiale și pierderi de alimente în întreaga lume. De asemenea, transmit multe boli oamenilor și animalelor. În timp ce diferite metode sunt folosite pentru a reduce daunele cauzate de rozătoare, rodenticidele rămân un instrument important în cutia de instrumente. Cu toate acestea, ca toate instrumentele, rodenticidele au avantaje și dezavantaje.

Ce sunt rodenticidele?

Rodenticidele sunt pesticide care ucid rozătoarele. Rozătoarele includ nu numai șobolani și șoareci, ci și veverițe, marmote, nutria și castori. Deși rozătoarele joacă roluri importante în natură, uneori nu pot fi ținute sub control. Acestea pot deteriora culturile, pot încălca codurile locative, pot transmite boli și, în unele cazuri, pot provoca daune ecologice.

Rozătoarele, oamenii, câinii și pisicile sunt toți mamifere, așa că aceste corpuri funcționează în moduri foarte similare. Rodenticidele au același efect atunci când sunt consumate de orice mamifer. Rodenticidele sunt de obicei formulate ca momeli, care sunt concepute pentru a atrage animalele. Acestea pot fi atractive pentru copii și animale de companie, așa că nu trebuie niciodată folosite sau depozitate la îndemâna lor. Stațiile de momeală rezistente la manipulare fac și mai dificilă producerea accidentelor. Pentru modalități de prevenire a expunerii la copii, animale de companie și animale sălbatice, consulta mereu informațiile de mai jos despre ce poți face pentru a reduce riscurile.

Câte tipuri de rodenticide există?

Există multe ingrediente active diferite înregistrate ca rodenticide. Ele pot fi grupate în funcție de modul în care funcționează. Multe rodenticide opresc coagularea normală a sângelui; acestea se numesc anticoagulante. Bromadiolona, ​​clorofacinona, difetialona, ​​brodifacoum și warfarina sunt toate anticoagulante. Există o serie de rodenticide care nu sunt anticoagulante, iar acestea funcționează în moduri diferite.

Cât de toxice sunt rodenticidele?

Toate rodenticidele pot fi toxice atunci când sunt consumate. Majoritatea rodenticidelor sunt, de asemenea, toxice atunci când sunt inhalate și când intră în contact cu pielea. Stricnina, colecalciferolul și fosfura de zinc au o toxicitate relativ scăzută la contactul cu pielea. Brometalinul este moderat toxic pentru expunerea cutanată.

Cum acționează anticoagulantele?

Ficatul produce o enzimă specială care permite organismului să recicleze vitamina K. Organismul are nevoie de vitamina K pentru a produce agenții de coagulare a sângelui care te protejează de sângerări prea mari. Anticoagulantele opresc această enzimă să-și facă treaba. Un corp stochează o cantitate suplimentară, dar dacă este expus la suficient anticoagulant, cantitatea se va epuiza și poate începe sângerarea internă.

Care sunt rodenticidele?

Există o serie de rodenticide care funcționează diferit de anticoagulantele. Acestea sunt utilizate în prezent: brometalină, colecalciferol, fosfură de zinc și stricnină. Fiecare dintre aceste pesticide funcționează într-un mod diferit.

Brometalina oprește celulele din sistemul nervos central să producă energie. Celulele nervoase se umflă, acest lucru pune presiune asupra creierului, iar paralizia și moartea urmează în curând.
Colecalciferolul - Dozele toxice de colecalciferol duc la prea mult calciu în sânge, care poate afecta sistemul nervos central, mușchii, tractul gastrointestinal, sistemul cardiovascular și rinichii.

Fosfura de zinc blochează celulele organismului să producă energie, iar celulele mor.

Stricnina afectează celulele din măduva spinării determinând celulele nervoase să se declanșeze mai ușor, ceea ce duce la spasme musculare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!