Seminte de broccoli

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Semințe de broccoli

Originea acestei legume este din Imperiul Roman dar a fost îmbunătățită prin selecție artificială, în Italia. Datorită hibrizilor F1, a crescut productivitatea, calitatea și viteza de creștere a recoltei.
 

Semințe profesionale de broccoli

Printre produsele de pe site, se află Stromboli F1, hibrid timpiriu de broccoli, care se remarcă printr-un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Planta este puternică și inflorescențele sunt compacte, cu un aspect frumos de culoare verde închis.
Perioada de vegetație este de 65-70 de zile, de la plantare, și este destinat pentru culturile în spații protejate și in câmp, pentru anotimpurile primăvara și toamna.
Alt hibrid de broccoli este Fiesta F1, iar acesta se face remarcat printr-o productivitate mare și prin toleranță la condițiile climatice dificile. Planta este uniformă și inflorescențele sunt compacte, fine, de culoare verde și cu o greutate medie spre mare. Varietate profesională cu maturitatea de 80 zile de la plantare, recomandată pentru cultura de vară-toamnă.
 

Care sunt beneficiile consumului de broccoli?

Broccoli este recunoscut pentru o valoare nutritivă mare, deoarece este bogat în vitamine și săruri minerale. Această legumă are rol în stimularea sistemului imunitar datorită vitaminei C și a antioxidanților, iar din acest motiv ajută la prevenirea mai multor boli. Printre antioxidanții care se află în broccoli, sunt incluși luteina, zeaxantina și beta-caroten. Deoarece este bogat în fibre solubile, se reduce colesterolul din organism.

Pe lângă asta, broccoli mai are și acizi grași omega 3, care sunt antiinflamatorii și ca efect, se reduc reacțiile alergice din corp. Sulforafanul care se află în această legumă ajută persoanele care suferă de artrită pentru că acesta blochează enzimele care provoacă distrugerea articulațiilor.

Broccoli menține sănătatea oaselor și prin calciu și vitamina K, ambele cu rol și în prevenirea osteoporozei.

Conține și electroliți, precum fosfor, magneziu și zinc. Din acest motiv, plus participarea vitaminei C, se menține pielea sănătoasă și dau un efect de anti-îmbătrânire.

Dacă vrei să scazi în greutate, broccoli poate fi un aliat bun, fiindcă are multe fibre și de asemenea, este bogat în proteine, ajutând la energia din timpul zilei. Datorită fibrelor benefice pentru organism, digestia devine regulata. De asemenea, fibrele mențin zahărul scăzut în sânge.

Cum broccoli are beta-caroten, vitamina A, fosfor și alte vitamine precum complexul B, vitamina C și E, acestea contribuie la sănătatea ochilor.

Alt beneficiu mare este că previne și luptă împotriva poluării și a toxinelor. Poți face un suc sau un smoothie din broccoli și să îl bei proaspăt, pentru a te folosi de acest beneficiu. Broccoli se poate consuma crud sau gătit. Deși ambele moduri de a îl consuma sunt sănătatoase, se schimbă beneficiile oferite. Spre exemplu, prin gătire se reduce vitamina C, proteinele solubile și zahărul. Cel mai bun mod de a-l găti însă este prin aburire.

Avem cea mai mare gamă de soiuri de broccoli din România. Profită de cele mai bune semințe de broccoli care oferă o recoltă bogată, sănătoasă și gustoasă. Mai mult, poți avea avantajul de a deține plante uniforme și care sunt foarte rezistente la transport și păstrare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!