Moluscocide

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Moluscocide

Un pesticid este un termen cuprinzător pentru o substanță chimică sau o substanță care ucide animale, insecte, plante sau alte organisme nedorite. Este de obicei folosit în legătură cu agricultura pe scară largă, dar uneori este folosit în scopuri domestice sau comerciale. În timp ce erbicidele și insecticidele domină adesea conversația despre pesticide, există de fapt multe alte tipuri de pesticide vizate, cum ar fi nematicidele, rodenticidele, avicidele și moluscocidele.

Moluscocidele sunt concepute pentru a ucide moluște, în special melcii care trăiesc în condiții agricole. Deși acesta poate fi un tip de pesticid ușor trecut cu vederea, este esențial pentru mulți grădinari și fermieri mari și mici. Află mai multe despre cum funcționează moluscocidele, despre ce vizează acestea și despre ce substanțe chimice sunt cele mai eficiente.

Ce sunt moluscocidele?

Moluscocidele sunt pesticide care ucid moluștele. Moluștele includ caracatițe și calamari, precum și melci care sunt de obicei vizați de moluscocide.
Limacsii și melcii sunt bine cunoscuți de fermieri și grădinari ca fiind unii dintre cei mai enervanti și distructivi dăunători. Aceștia pot distruge frunzele și fructele unei mari varietăți de plante, bătrâne și tinere.

Melcii se hrănesc cu o varietate de plante vii și cu materie vegetală în descompunere. Ei mestecă si provoacă găuri neregulate cu margini netede în frunze și flori și pot tăia părțile suculente ale plantelor. De asemenea, pot mesteca fructele și scoarța plantelor tinere. Deoarece preferă frunzișul sau florile suculente, sunt în primul rând dăunători ai răsadurilor și plantelor erbacee, dar sunt și dăunători serioși ai fructelor coapte care sunt aproape de pământ, cum ar fi căpșunile, anghinarea și roșiile. De asemenea, se vor hrăni cu frunzele și fructele unor copaci; citricele sunt deosebit de susceptibile la deteriorare.

Din fericire, acești dăunători sunt ușor de observat prin urmele argintii de mucus uscat lăsate în urmă de piciorul lor. Când fermierii și grădinarii observă semnele și daunele lăsate în urmă de melci și limacsi, este timpul să apeleze la moluscocide pentru ajutor.

Diferitele tipuri de moluscocide au de obicei moduri de acțiune similare. Moluscocidele, denumite uneori momeală, sunt atinse sau ingerate de melc sau limax, apoi substanțele chimice manipulează echilibrul de apă al animalului. Afectând cantitatea de apă din corpul moluștei, moluscocidele pun melcii sau limacsii pe calea insuficienței organelor și inhibă funcțiile sănătoase ale corpului.
Există două forme de moluscocide chimice: oxidante și neoxidante. Neoxidanții sunt printre cele mai populare, deoarece sunt mai rentabili. Deși sunt scumpe în cantități mici, moluscocidele neoxidante sunt mai eficiente în aceste doze mici.

Agrosan B

Agrosan B este un moluscocid sub forma de granule de lungimi diferite, cuprinse între 5-7 cm, cu diametrul interior de 1 mm, de culoare albastră, cu un continut de 5% metaldehidă.

Mod de acțiune moluscocid Agrosan B
Agrosan B distruge limacși, melci și în general gasteropodele care infestează culturile de legume. Datorita compoziției sale chimice, produsul atrage moluștele cu ajutorul proteinelor conținute în momeală, nu fermentează, nu mucegăiește, nu este spălat de ploi, nu este îndepărtat de vânt; este foarte practic și usor de utilizat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!