Praz

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Semințe de praz

Prazul este o legumă din familia Allium cu originea din centrul Asiei. Prazul a fost cultivat în Europa de Vest încă din Evul Mediu și și-a găsit drumul spre America de Nord cu primii coloniști din Europa.

Semințe profesionale de praz

Prazul este folosit mai ales pentru că dă aromă bulioanelor, sosurilor, supelor și tocanelor. Această legumă are un gust mai dulce și este mai cremoasă și delicată decât ceapa. Este o legumă cu un gust delicios care merită mai multă popularitate.
Printre produsele de pe site-ul lencoplant.ro, se află semințele de praz Bulgina F1, varietate timpurie care se evidențiază prin faptul ca oferă o producție ridicată. Tulpina prazului este de 70-80 centimetri, cu partea albă lungă.

Pancho F1 este un alt produs, care se face remarcat tot prin performanțele ridicate pe care le prezintă. Aceste semințe de praz sunt din gama de semințe profesionale produse de Hazera. Semințele Pancho F1 sunt destinate recoltelor timpurii din sezon.

Perioada lor scurtă de maturitate dă posibilitatea de a fi folosite mai târziu, către sfârșitul sezonului. Frunzele sunt de lățime medie, relativ verticale și culoarea lor este verde atrăgător. Sunt acoperite de un strat protector de pruină. Partea albă este lungă, fără tendințe de a forma bulb. Prezintă potențial ridicat de producție și are o toleranță mare la emiterea tijei florale. Se recomandă semănarea directă și recoltarea mecanizată.

Care sunt beneficiile consumului de praz?

Există destul de mulți bucătari care nu s-au atins niciodată de praz. Poate deveni o legumă care poate inova dacă se adaugă în rețete, și în plus, are numeroase beneficii pentru sănătate! Prazul poate înlocui ceapa în multe feluri de mâncare. Aspectul prazului este asemănător cu o ceapă verde foarte mare.

În conținutul prazului se află antioxidanți, ca de pildă flavonoide, printre care și kaempferol. Flavonoidele au capacități antiinflamatorii, antidiabetice, pe lângă alte avantaje pentru sănătate.

S-a observat că persoanele care consumă legume din familia Allium ca de exemplu, praz, usturoi, arpagic și ceapă prezintă un risc mai scăzut la anumite tipuri de cancer.

Cercetătorii spun că acest lucru se datorează antioxidanților din aceste legume, care repară mai multe funcții în organism.

Prazul are și vitamina K, care ajută la menținerea oaselor sănătoase și de altfel, poate reduce riscul de fracturi de șold, cât și de osteoporoză.
Datorită luteinei și zeaxantinei din conținutul acestei legume, ochii sunt protejați. Aceste carotenoide scad riscul de cataractă și degenerescență maculară, afecțiuni ale ochilor care pot afecta calitatea vieții.

Dacă vrei să slăbești, adăugarea prazului în dieta ta este o opțiune foarte bună, căci acest aliment are multe fibre și puține calorii, drept urmare, oferă o senzație de sațietate. Prazul este delicios, are aromă plăcută și transformă mesele într-un izvor de sănătate. A fost folosit în bucătăria locală de foarte mult timp deoarece are proprietăți extraordinare, care sunt potrivite pentru oricine care încearcă să aibă un stil de viață sănătos.

O să ai satisfacție garantată dacă comanzi semințe de praz din magazinul nostru online. Produsele noastre sunt de la furnizori de top și oferă producții ridicate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!