Seminte de ceapa

Afiseaza: 1-40 din 48 produse

 Filtre

Semințe de ceapă

Originea cepei este necunoscută, însă cele mai multe descoperiri au atestat că aceasta a fost domesticită în sud-vestul Asiei și în Asia centrală.
 

Semințe profesionale de ceapă

Chiar dacă ești în căutarea unor semințe de ceapă albă pentru semănarea convențională, cu perioadă de păstrare pe termen scurt, sau dacă vrei să cultivi semințe de ceapă roșie, în categoria dedicată a magazinului nostru online, beneficiezi de produse de calitate, la prețuri accesibile.

Parade este o varietate de ceapă verde care se face remarcată printr-un sistem foliar viguros și care nu formează bulbi. Poate fi cultivată în tot cursul anului, însă iarna trebuie sa fie cultivată doar în spații protejate, și anume în sere și solarii.
Semințele Performer prezintă la fel ca ceapa Parade, un sistem foliar viguros de culoare verde inchis, care nu formeaza bulbi. Acest soi de semințe iese în evidență printr-un aspect comercial excelent.

Savel este un soi de semințe de ceapă verde cu tulpina lungă și de calitate. Această ceapă are un contrast atrăgător între albul tulpinii și verdele frunzei. Semințele Savel sunt destinate pentru cultura în spații protejate, vara și toamna. Savel este o ceapă verde care este ușor de recoltat.

Cât despre o varietate de ceapă roșie avem semințele Robin, care prezintă un sistem radicular puternic, fiind recomandate pentru zonele cu temperaturi ridicate și cu precipitații reduse. Soiul produce un bulb ce are o formă rotundă turtită iar culoarea cepei este roșu intens.
 

Care sunt beneficiile consumului de ceapă?

Ceapa oferă anumite beneficii unice pentru sănătate, deoarece conține multe vitamine, minerale, fibre și compuși potenți din plante, din care reies mai multe proprietăți medicinale. Această legumă este folosită de mult timp pentru tratarea diverselor afecțiuni, cum ar fi pentru durerile de cap, în cazul bolilor de inimă cât și în alte suferințe.

Ceapa are puține calorii. Printre vitaminele care se află în conținutul cepei, enumerăm vitamina B9 și B8, cu rol important în funcționarea optimă a metabolismului, în producția de globule roșii și în sistemul nervos și vitamina C, cu rol în sănătatea imunitară, în producerea de colagen, necesare pentru absorbția fierului și pentru protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
Conține și potasiu, un mineral care ajută funcția celulară să se păstreze normală, în echilibrul fluidelor, necesar pentru transmisia nervoasă, benefic pentru rinichi și pentru sistemul muscular.

De altfel, ceapa reduce riscul de boli de inimă și al tensiunii arteriale crescute datorită unui antioxidant flavonoid, cu efect de antiinflamator puternic, care se află din plin în ceapă. Mai mult, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul de colesterol.
Ceapa roșie conține antociani, aceștia sunt pigmenți care oferă cepei culoarea lor și au atribuție în prevenția bolilor de inimă.

Consumul de ceapă poate ajuta la controlul zahărului din sânge pentru că există compuși specifici în ceapă, cum ar fi flavonoide și compuși cu sulf, iar acestea au efecte antidiabetice.

Comandă de pe site-ul nostru semințe de ceapă profesionale! Există o gamă variată din care poți alege semințe de ceapă hibrid pentru o productivitate foarte mare!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!