Seminte de morcov

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

Semințe de morcov

Morcovii sunt o legumă rădăcină gustoasă și versatilă. Această legumă are o istorie veche, originară din Persia (acum zona de Iran și Afganistan), dar crescută în multe soiuri, de către olandezi.

Morcovii pot avea un gust ușor diferit în funcție de culoare, dimensiune și de locul în care sunt cultivați. Zahărul din morcovi le oferă o aromă ușor dulce, dar pot avea și gust amar.

Semințele de morcov hibrid oferă producții mari, indiferent că vorbim despre soiurile timpuri sau extratimpurii. De asemenea, sunt ușor de cultivat, așa că sunt legumele ideale pentru grădinarii care sunt începători, precum și pentru cei mai experimentați.

Pe site vei găsi o varietate de semințe, iar printre ele se află și semințe de morcov hibrid Champion F1, care dau un morcov frumos, portocaliu strălucitor de tip Nantes pentru folosire directă vara, toamna și începutul iernii. Acest soi de semințe de morcov oferă o productivitate ridicată. Champion F1 rezistă foarte bine la spălare sub presiune dar și la crăpare, fiind o alegere excelentă pentru supermarket. Semințele de morcov hibrid Belgrado F1 au o rezistență ridicată la depozitare. Mai mult, au o creștere rapidă, rădăcinile sunt cilindrice, lungi, groase și foarte gustoase. Miezul este mic. Este potrivit pentru sucuri naturale și salate proaspete.
Semințele de morcov hibrid Napoli F1 sunt un soi specializat cu un gust dulce iar semănatul acestei varietăți de  morcovi poate începe din luna ianuarie în spații protejate, cum sunt serele.
 

Care sunt beneficiile consumului de morcovi?

Morcovii au o mulțime de antioxidanți și oferă multe beneficii pentru sănătate. Fibrele din morcovi pot ajuta la menținerea condițiilor optime a nivelului de zahăr din sânge.

Conțin vitamina A și beta-caroten, despre care există dovezi că pot reduce riscul de diabet și au influență în menținerea sănătății ochilor. Aceasta este probabil cea mai cunoscută superputere a morcovului. Morcovii mai au calciu, vitamina K și fosfor, necesare pentru menținerea oaselor sănătoase.

Vitamina C din morcovi ajută la construirea anticorpilor care apără sistemul imunitar, prevenind și infecțiile. Mai mult, vitamina C contribuie și la producerea de colagen, componentă cheie pentru vindecarea rănilor și pentru menținerea sănătății corpului.

Morcovii sunt gustarea perfectă - crocanți, plini de nutrienți, săraci în calorii și dulci.

Depozitare

Morcovii pot fi păstrați câteva luni la frigider sau iarna într-un loc umed și răcoros. Pentru depozitarea pe termen lung, morcovii nespălați pot fi plasați într-o găleată între straturi de nisip, un amestec 50/50 de nisip și așchii de lemn sau în sol. Cel mai bine este un interval de temperatură de la 0 la 4 °C și 98% umiditate.

Alege și tu semințe de morcovi rezistente la crăpare și rupere, ideale pentru cultura în spații protejate sau în câmp deschis și vei obține legume proaspete și gustoase.
Avem o gamă variată de soiuri de semințe de morcov profesionale. Comandă de pe site-ul nostru, unde beneficiezi de produse de la furnizori de top și vei obține recolte bogate. De asemenea, de pe lencoplant.ro poți cumpăra și semințe drajate de morcov, ideale pentru semănarea mecanică.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!