Patrunjel de radacina

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Semințe de pătrunjel de rădăcină

Pătrunjelul are originea în regiunea centrală și de est a Mediteranei (Sardinia, Liban, Israel, Cipru, Turcia, Italia, Grecia, Portugalia, Spania, Malta, Maroc, Algeria și Tunisia) și a fost aclimatizat în Europa. Este cultivat pe scară largă. Semințele de pătrunjel de rădăcină se cultivă pentru rădăcina sa, mai degrabă decât pentru frunze, chiar dacă și frunzele sunt comestibile.

Semințe profesionale pătrunjel de rădăcină

Pe site-ul nostru, lencoplant.ro, vei găsi mai multe soiuri de semințe profesionale care oferă o productivitate mare.

Rădăcina de pătrunjel este populară mai ales în bucătăriile din Europa. Această legumă se aseamănă foarte mult cu păstârnacul, care are forma sa conică, textura crocantă și culoarea bej deschis. Rădăcina de pătrunjel are puține calorii, fiind o opțiune foarte bună pentru mai multe stiluri alimentare. Poate fi consumată crudă, pusă în salate sau poate fi folosită pentru supe. Se pot face din ele chiar și chipsuri. Gustul rădăcinii de pătrunjel este similar cu un mix de de țelină, pătrunjel și morcov, dacă le-ai amesteca laolaltă.

În gama noastră, evidențiem semințele Arat, fiind o varietate tardivă de pătrunjel de rădăcină cu perioada vegetației de 150 zile. Această varietate formează rădăcini netede și bine structurate, tip furculiță, de dimensiune lungă și cu forma conică. Culoarea lor este albă și prezintă o aromă puternică. Se recomandă să fie folosite atât pentru industrializare, cât și pentru consum în stare proaspătă și depozitare îndelungată.

Care sunt beneficiile consumului de pătrunjel de rădăcină?

În cazul în care nu consumi deja rădăcină de pătrunjel, pierzi un supliment versatil și bogat în alimentația ta. Această legumă are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind bogată în vitamine, precum vitamina C, acid folic și în alți nutrienți, ca de pildă zinc și magneziu. Vitamina C acționează ca un antioxidant și ajută la prevenirea diverselor boli. Totodată, are rolul în menținerea sistemului imunitar puternic, fiindcă acest sistem trebuie să lupte constant împotriva stresului și inflamației. Mai departe, sistemul imunitar ajută de asemenea țesutul pielii și tractul digestiv să formeze o barieră puternică contra bacteriilor și a altor substanțe periculoase din corp.

Pe de altă parte, se găsesc și alți antioxidanți puternici în rădăcina de pătrunjel care ajută la menținerea sănătății, ca de exemplu, la reducerea stresului și în lupta împotriva radicalilor liberi.

Rădăcina de pătrunjel are proprietăți antiinflamatorii, mulțumită anumitor compuși, cum ar fi miristicină, apiol și furanocumarine. Dacă există prea multă inflamație în corp, poate apărea riscul de boală iar acești compuși au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Alte vitamine și minerale din conținutul rădăcinei de pătrunjel ajustează răspunsul inflamator al organismului. În conținutul rădăcinei de pătrunjel se află și fibre, care ajută la creșterea bacteriilor sănătoase în tractul digestiv.

S-au făcut mai multe studii prin care s-a demonstrat că un consum regulat de rădăcină de pătrunjel poate ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni cronice, printre care bolile de inimă, cancerul și osteoporoza.

Comandă semințe pătrunjel din magazinul nostru pentru a avea legume cu rădăcini netede și bine structurate. Produsele noastre provin de la furnizori de top și se remarcă printr-o producție ridicată.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!