Seminte telina de radacina

Afiseaza: 1-16 din 16 produse

 Filtre

Semințe de țelină de rădăcină

Originea țelinei este din zona Mediteraneană. În prezent, țelina se cultivă cu success în țara noastră, iar în magazinul nostru virtual găsești semințe profesionale de țelină de radacină cu productivitate ridicată.

Semințe profesionale de țelină de rădăcină

Țelina are frunze și tulpini verzi care cresc deasupra solului. Rădăcinile cresc sub pământ, sunt aspre și seamănă cu un cartof sau cu un nap. Această legumă se cultivă pentru frunze și tulpini dar mai ales și pentru rădăcinile sale. Aroma sa este asemănătoare cu cea a pătrunjelului.

Printre produsele noastre, menționăm de Balena F1, care este un hibrid de țelină ce prezintă o toleranță foarte bună la înflorire. Semințele de țelină de rădăcină oferă o creștere viguroasă în stadiul incipient de dezvoltare. Rădăcina are forma rotundă, este netedă, de culoare albă, cu un foliaj compact și foarte bine dezvoltat. Ajunge la maturitate în 143 de zile de la plantare.

Mai există un tip de hibrid Balena F1, cu semințe drajate și pregerminate. Acest hibrid are un număr redus de rădăcini secundare și datorită acestui lucru, țelina Balena F1 este ușor de curățat. Foliajul este mediu, de culoare verde închis, bine atașat de rădăcină. Ajunge la maturitate în 130 de zile de la plantare.

Alt soi de semințe care prezintă rezultate foarte bune este țelina Brilliant F1. Acest hibrid este o varietate semitimpurie de țelină de rădăcină care are o rădăcină albă, cu suprafața netedă și structura internă bună. Se păstrează foarte bine peste iarnă și are un foliaj rustic de culoare verde. Perioada de vegetație este de 140 zile de la semănare. Este recomandată atât pentru consumul în stare proaspătă, cât și pentru industrializare.

Țelina Brilliant de tipul semințelor drajate și pregerminate este o varietate semitimpurie cu perioada de vegetație de 140 zile de la semănare. Recoltarea acestei varietăți se face în lunile septembrie - noiembrie.

Care sunt beneficiile consumului de țelină?

Țelina este o legumă hrănitoare și cu mulți nutrienți, ce oferă foarte multe beneficii pentru sănătate. Ca de exemplu, consumul de țelină păstrează oasele și inima sănătoase iar în plus, poate reduce riscul de diabet.

Există beneficii pentru sistemul osos fiindcă există din plin vitamina K în această legumă. Vitamina K are sarcina să ajute la funcționarea optimă a organismului și de asemenea, stabilizează calciul și alte minerale în structura osoasă.

Beneficiile pentru sănătatea inimii se datorează nivelului sanguin mai ridicat în vitamina C, vitamină prezentă în țelină. Consumul de alimente bogate în vitamina C ajută și la reducerea de hipertensiune arterială. Accidentul vascular cerebral și bolile cardiovasculare se întâmplă și din cauza prezenței hipertensiunii arteriale, aceasta fiind chiar motivul principal al lor.
În cazul în care vrei să îți menții silueta, poți opta pentru țelină ca alternativă în garnituri, în loc de cartofi.

Țelina este o legumă versatilă care se poate mânca în stare crudă sau care se poate consuma folosind diferite metode de gătit, cum ar fi prin coacere, fierbere, prăjire sau prin aburire. Se poate adăuga în supe, piureuri, garnituri și salate.

Selecția noastră include soiuri excelente pentru depozitare, cu rădăcini solide mari, rotunde și cu pulpa netedă, albă, plină de aromă. Alege dintre produsele profesionale din magazinul nostru online, provenite de la cei mai buni furnizori și bucură-te de rezultatele excelente!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!