Ambalaj: 200 ml
Durata de livrare: 3-6 zile
Substanta activa: pirimetanil 400 g/l
Grupa de toxixitate: 4 - slab toxice (Xi)
Formulare: SC - suspensie concentrata
Mod de actiune: contact si vapori
Mecanismul de actiune a fungicidului Pyrus 400 SC consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzime necesare procesului de infectie.
Pyrus 400 SC este un funcicid care are o actiune de contact, iar patrunderea se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare, produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat si de frunzele neatinse de solutia de stropit;
Pyrus 400 SC are o puternica actiune curativa impotriva ciupercilor care produc putregai si rapan.
Culturile si dozele omologate pentru utilizarea fungicidului Pyrus 400 SC sunt redate in tabelul de mai jos:
Cultura |
Organismul daunator |
Doza |
Timp de pauza |
Vita de vie |
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) |
1,5 l/ha (in 1000 l apa) |
21 |
Floarea soarelui |
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) |
2,25 l/ha (2 tratamente in vegetatie) |
|
Tomate |
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) |
0,15 % (1,5 l/ha) |
|
Par |
Rapan (Venturia pirina) |
0,15 % (1,5 l/ha) |
|
Vita de vie
- numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea soiului;
-pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinearea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botricide din alte grupe chimice.
Par
-pentru combaterea rapanului (Venturia spp.) se recomanda utilizarea fungicidului Pyrus 400 SC , preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloriritului;
-numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiurilor si gradului de risc de aparitiei a bolii;
Legume
-se recomanda in special la speciile sensibile la atacul putregaiului cenusiu.
Compatibilitate cu alte produse pesticide:
-Pyrus 400 SC poate fi folosit in combinatie cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor;
-nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu;
-nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactozei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).