Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6. Diferitele moduri de acțiune sunt fungistatice, nu fungicide (ciupercile sunt împiedicate să se dezvolte, dar nu sunt eliminate). Acestea includ tamponarea mediului cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor. Bicarbonatul interacționează cu membranele celulare pentru a perturbă fiziologia celulară la concentrații scăzute.
Omologari si boli combătute :
1. Legume (câmp și spații protejate) - Făinare (Sphaerotheca spp., Oidium spp.)Doza recomandată |
2-5 kg/ha sau 0.33-1%/concentrație
|
Volum apă
|
300 - 600 L/ha
|
Nr. maxim de aplicări
|
1 - 8 (la interval minim de 10 zile)
|
Perioada de aplicare (BBCH)
|
BBCH 12-89
|
Timp de pauză până la recoltare
|
1 zi
|
Zona tampon până la apa de suprafață
|
15m
|
3. Plante ornamentale - Făinare (Sphaerotheca spp., Oidium spp.).
4. Viță de vie - Făinare (Sphaerotheca spp., Oidium spp.).
Compoziție:
min.996 g/kg (99,6% g/g) Bicarbonat de sodiu
Formulare: Pulbere solubilă
Mod de acțiune:
preventiv
modificarea echilibrului ionic în celulele fungice
barieră mecanică
Mod de acțiune :
RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3), clasificat ca substanță de bază, acceptată în agricultură conform articolului 23 din Regulamentul (CE) Nr. 1107/2009. Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6.
Acesta vizează în principal micozele în diferite culturi, în principal legume, fructe moi și struguri, cu acțiune și împotriva rapănului la mere. RAVIBIS™ are în principal eficacitate fungistatică, fără a penetra în țesutul vegetal și fără urme de reziduuri. Produsul are mai multe moduri de acțiune împotriva ciupercilor, inclusiv tamponarea unui mediu cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor.