Ingrasamant lichid de calciu cu aminoacizi Amina Cal - 5 litri
SINTEZA (% w/w) (% w/v)
Calciu (CaO) 13,0 17,5
Azot (Ν) 8,5 11,5
Azotat-Ν 7,1 9,6
Amoniu-Ν 0,5 0,6
Ν-Organic 0,9 1,3
L-Aminoacizi 5,0 6,8
pH 4,0-4,1
Conductibilitate (mS/cm)81,0
Salinitate (ppt) 57,0
AMINA-Cal este un ingrasamant lichid de calciu cu aminoacizi. Datorita sintezei sale, AMINA-Cal este asimilat usor si direct de catre plante si, prin urmare, realizeaza corectarea rapida a deficientelor de calciu si imbunatatirea cresterii plantei. Totodata, imbunatateste caracteristicile calitative ale recoltei, ducand la randamente profitabile.
PROPRIETATI - UTILIZARI
AMINA-Cal poate fi utilizat in toate culturile, oferind urmatoarele beneficii: • Corecteaza rapid si eficient deficientele de calciu (pete amare la mere, putregaiul florilor la tomate, uscarea viei, formarea fructelor de mici dimensiuni, invinetire, deshidratarea tulpinilor, malformatii ale frunzelor etc.). • Stimuleaza cresterea plantei. • Imbunatateste vigoarea plantei si rigiditatea lastarilor. • Creste fermitatea fructelor si imbunatateste, de asemenea, caracteristicile calitative ale acestora. • Creste nivelul de calciu in fructele care sunt cultivate pentru consum uman si animal. • Ajuta la asimilarea altor elemente nutritive de catre planta. • Asigura randamente ridicate cultivatorului.
COMPATIBILITATE
Poate fi amestecat cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor. A nu se amesteca cu hidroxizi, sulfati si fosfati. In orice caz, se recomanda un test de compatibilitate inainte se a se amesteca in recipient.
PRECAUTII
Daunator daca este inghitit. A se evita contactul cu pielea si ochii deoarece provoaca iritatii si posibile vatamari. Spalati bine cu apa din abundenta orice parte a corpului expusa si cereti sfatul medicului in cazul contactului cu ochii. A se utiliza intotdeauna echipamentul individual de protectie (masca, imbracaminte de protectie, manusi, ochelari de protectie etc.) in timpul aplicarii. ATENTIE Oxidant (cat. 3) Fraze de pericol: H272: Poate intensifica focul; oxidant. Fraze de precautie: P220: A se pastra/A se depozita departe de imbracaminte/…/ materiale combustibile.
APLICARE - RATE DE APLICARE
AMINA-Cal este potrivit pentru legume, horticultura (camp deschis, sere, hidroponica), capsuni, pomi fructiferi, citrice, vii, plante ornamentale (arbusti, pomi), cereale, bumbac, porumb etc. Este recomandat pentru pulverizare foliara si aplicare pe sol prin sistemul de irigare prin picurare, in urmatoarele rate de aplicare: Spray foliar: 2-7 l per ha diluat la un raport de 1:200-400.
Fertirigare: 10-25 l/ha
Hidroponica: 1-2 l/500 l de apa
Nota: Ratele de aplicare depind intotdeauna de severitatea deficitului de nutrienti, de tipul si marimea culturii si de conditiile de mediu. In primele stadii ale culturii se recomanda aplicarea cantitatii minime de utilizare. Se poate utiliza la fiecare 15 zile pana sunt eliminate simptomele.
NUMAR-PERIOADA DE APLICARE
Fructe semintoase: La caderea petalei, atunci cand fructul ajunge la un diametru de 10 mm si apoi la fiecare 7-10 zile pana la recoltare.
Drupe: Dupa inflorire si apoi in functie de nevoile pomilor pentru imbunatatirea calitatii fructelor.
Citrice: 3 utilizari per 14 zile incepand din momentul in care fructul ajunge la un diametru de 2-3 cm.
Vie: 3 utilizari per 10 zile incepand dupa formarea boabelor.
Capsuni: La fiecare 10-14 zile in timpul infloririi si a fructificatiei.
Rosie: Dupa inflorire si apoi la fiecare 10-14 zile in functie de nevoile culturii.
Ardei, Vanata: Dupa inflorire si apoi la fiecare 10 zile in functie de nevoile culturii.
Salata verde, Spanac, Telina,
Alte legume verzi: La mijlocul cresterii, in timpul formarii primului cap.
A se repeta la fiecare 10-14 zile in functie de nevoile culturii.
Ceapa: In timpul formarii bulbului si apoi la fiecare 10-14 zile pana la recoltare.
Morcov: La 15 cm inaltime.
Cartof: 3-4 utilizari la fiecare 21 zile dupa formarea tuberculului.
UTILIZARE
A nu se aplica in perioada de caldura a zilei.
A SE AGITA BINE INAINTE DE UTILIZARE.
DEPOZITARE
A se pastra bine sigilat in ambalajul original. A se pastra intr-un loc uscat, ferit de inghet, temperaturi ridicate si lumina solara intensa. A nu se lasa la indemana animalelor.
A NU SE LASA LA INDEMANA COPIILOR