Ambalaj: 50 ml
Durata de livrare: 3-6 zile
Kupferol este un fungicid de contact cu actiune preventiva. Se utilizeaza in culturile de vita de vie, pomi, legume, plante ornamentale si hamei cu scop de a preveni si stopa mana si unele bacterioze.
Substanta activa, cuprul, are actiune de contact si de eliberare treptata de ioni de cupru, care este preluat de sporii ciupercii pe perioada germinatiei. Ca si proprietate a fungicidului 75% din ioni sunt eliberati imediat, in timp ce 25% se elibereaza treptat. Fungicidul Kupferol opreste dezvoltarea agentului patogen si pentru cele mai bune rezultate se aplica inainte de perioada de germinare a plantelor. Fungicidul are o actiune curativa de 7-10 zile. Este rezistent la umezeala si poate sa fie utilizat indiferent de conditiile meteorologice.
Vita de vie: Primul tratament se aplica la avertizare, pana la aparitia primelor simptome de dezvoltare a bolii. Urmatoarele tratamente se repeta la interval de 7-10 zile. Pentru combaterea manei, doza recomandata este de 4-5.3 litri/ha in 1000 litri apa (0.4-0.5%). Cartof: se utilizeaza un volum de apa cuprins intre 300 si 600 litri/ha. Tomate: 300-1000 litri/ha in functie de stadiul de dezvoltare al plantelor.
Fungicid se utilizeaza in amestec cu apa pentru a se forma o suspensie stabila. Se umple rezervorul masinii de stropit cu ⅓-½ apa, dupa care se porneste sistemul de amestecare al masinii. Agitati energic fungicidul inainte de utilizare. Turnati cantitatea necesara de Kupferol, dupa care adaugati diferenta necesara de apa. Solutia se foloseste imediat dupa pregatire si este necesara acoperirea uniforma a suprafetei tratate.
Fungicidul Kupferol este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide. In cazul utilizarii in combinatii necunoscute, recomandam efectuarea, in prealabil, a unui test de compatibilitate, pe cultura respectiva.
La soiurile de mar sensibile la produsele cuprice, tratarea dupa inflorit poate cauza “plasa” pe fructe.
Cultura |
Agentul patogen |
Doza |
Perioada aplicare |
Timp de pauza |
Vita de vie |
Plasmopara viticola (Mana vitei de vie) |
4.0-5,3 litri/ha (in functie de nivelul infectiei) |
Tratament post-floral |
21 zile |
Mar |
Venturia inaequali (Rapanul marului) Enwinia amylovora (Focul bacterian) |
0.35% 3.5 litri/ha in 1000 litri apa/ha |
Tratament pre-floral |
- |
Samburoase (cais, piersic, cires, visin, prun) |
Monilinia spp (Monilioza) |
0.35% 3.5 litri/ha in 1000 litri apa/ha |
In timpul vegetatiei, la avertizare |
21 zile (dupa inflorit) |
Tomate |
Phytophtora infestans (Mana tomatelor) Alternaria solani (Alternaria) |
3-4 litri/ha (in functie de nivelul infectiei) |
In timpul vegetatiei, la avertizare |
10 zile (pentru industrializare) 3 zile pentru consum proaspat) |
Cartof |
Phytophthora infestans (Mana cartofului) |
3-4 litri/ha (in functie de nivelul infectiei) |
In timpul vegetatiei, la avertizare |
7 zile |
Legume bulboase (exceptie ceapa de primavara) |
Peronospora destructor (Mana cepei) |
5.3 litri/ha |
De la a 4-a frunza, pana la desfacerea totala a frunzelor (BBCH 14-47) |
3 zile |
Cucurbitacee |
Pseudoperonospora cubensis (Mana) |
5.3 litri/ha |
De la aparitia cotiledoanelor si pana la coacere deplina (BBCH 10-89) |
3 zile (castravete si dovlecel) 7 zile (pepene verde si pepene galben) |
Salata (sere si solarii) |
Bremia lactuceae (Mana) |
5.3 litri/ha |
De la a 2-a frunza si pana la formarea capatanii (BBCH 12-49) |
7 zile |
Ardei |
Phytophthora capsici (Mana) |
5.3 litri/ha |
De la a 5-a frunza si pana la coacere deplina (BBCH 15-89) |
7 zile |
Tomate, vinete (sere si solarii) |
Phytophtora infestans (Mana) |
5.3 litri/ha |
De la a 5-a frunza si pana la coacere deplina (BBCH 15-89) |
10 zile (pentru industrializare) 3 zile (pentru consum proaspat) |
Samburoase (cais, piersic, nectarine) |
Taphrina deformans (Basicarea frunzelor de piersic) |
2.6 litri/ha |
De la aparitia mugurilor si pana la formarea inflorescentelor (BBCH 01-51) |
21 zile (dupa inflorit) |
Hamei |
Pseudoperonospera humuli (Mana) |
5.3 litri/ha |
De la a 4-a pereche de frunze si pana la 50% conuri compacte (BBCH 14-85) |
14 zile |
Plante ornamentale |
Peronospora spp (Mana) |
5.3 litri/ha |
La aparitia infectiei |
- |
CARACTERISTICI GENERALE
Tip produs | Pesticid |
Tip pesticid | Fungicid |
Utilizat pentru | Legumicultura Pomi fructiferi Viticultura |
Tip | Rosii Vita de vie Mar Par Ardei Ceapa Visin Castravete Cires Cartof Pepene Salata Cais Piersic Dovlecei Prun |
Compozitie | 190 g/litru cupru |