Erbicide

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Selectia ta:

Ambalaj: 100 G ×

Ce sunt erbicidele?

Erbicidele sunt substanțe active sau preparate fitotoxice a căror proprietate este de a ucide plantele.

Deosebim erbicide selective și erbicide totale, desicanți care distrug partea aeriană a plantelor. Sunt folosite de exemplu pentru recoltarea mecanică a cartofilor sau sfeclei și antigermeni, care împiedică începerea vegetației anumitor plante destinate alimentației.

Erbicidele sunt substanțe chimice cu structuri chimice complexe. Deși fiecare produs are propriile sale proprietăți unice, erbicidele din aceeași familie au structuri chimice similare și multe caracteristici comune. Astfel, se disting erbicide in funcție de:

· clasificarea erbicidelor în funcție de modul sau locul lor de acțiune;
· unele dintre simptomele și leziunile pe care le provoacă erbicidele la plante;
· soarta acestor diferite erbicide în sol.

Pentru ce se folosesc erbicidele?

Erbicidele sunt folosite în protecția culturilor, în golf, în silvicultură, în lupta împotriva buruienilor care concurează cu culturile, fie că este vorba de plante erbacee sau lemnoase. Practica agricolă asociată este plivitul chimic.
În funcție de modul lor de acțiune, pot fi utilizate înainte sau post-emergență.
Distingem:
· herbicide selective (cele mai numeroase);
· produse chimice pentru îndepărtarea ciotului;
· herbicide totale (cele mai utilizate);
Erbicidele sunt produse concepute pentru a controla plantele nedorite într-un fel sigur și eficient. Multe erbicide au o acțiune specifică și ajută la eliminarea buruienilor fără a dăuna recoltei. Dar aceste produse pot provoca daune la culturi, mai ales dacă aplicarea are loc în condiții care nu sunt ideale. Dar daunele aduse culturilor pot fi cauzate și de alți factori și sunt similare cu cele cauzate de un erbicid: de exemplu secetă, îngheț, deficiențe de elemente nutrienți, insecte dăunătoare, nematode și boli.

Se întâmplă frecvent ca deteriorarea erbicidelor să fie asociată cu caracteristici specifice, adesea prezente doar într-o porțiune a câmpului (zone în care pe mai mult de un pasaj a avut loc pulverizarea, punctele înalte sau joase ale câmpului, marginea unui câmp). Citește mereu instrucțiunile producătorului de pe eticheta erbicidului și astfel reduci pe cât posibil riscul de deteriorare a culturii.
 

Cum se folosesc erbicidele?

Textura solului și prezența materialelor organicele afectează călătoria și disponibilitatea de erbicide în sol. Pentru unele tipuri de erbicide rădăcinoase, producătorul îți recomandă diferite concentrații, in functie de textura solului. O doză proastă (de exemplu, o doză mare de produs în sol nisipos care conţine puţină materie organică) poate provoca deteriorarea culturii. În multe cazuri, trebuie să treacă o perioadă minimă de timp înainte de a planta o cultură sensibilă dupa aplicarea unui astfel de produs, conform instrucțiunilor de pe eticheta producătorului.

De asemenea, chiar și un erbicid care prezintă o persistență moderată poate rămâne întotdeauna în sol dincolo de timpul obișnuit și dăunează recoltei următoare. pH-ul din sol poate afecta, de asemenea, descompunerea chimică a produsului. Astfel, simazina nu este recomandată pentru un câmp de căpșuni dacă pH-ul solului este de 5,6 sau mai mare. Într-un sol unde pH-ul este scăzut, simazina se metabolizează mai repede, crescând toleranța plantelor de căpșună.
 

Concluzie

Erbicidele sunt un instrument eficient pentru combaterea buruienilor, dar ele trebuie folosite corect. Eticheta oferă instrucțiunile corecte de utilizare a produsului și trebuie respectată la fiecare aplicare. Pentru mai multe informații despre daunele erbicidelor, inclusiv exemple de diferite simptome de deteriorare, consultă site-ul web

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!