BASF Regulator de crestere Regalis Plus - 1,5 Kg

629,00 Lei
Indisponibil

Durata de livrare: 4-7 zile

Cod Produs: C2110 Ai nevoie de ajutor? 0759 555 554 / 0758 669 669
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Regulator de crestere Regalis PlusDate tehnice Regulatorul de crestere Regalis Plus

• Substanța activă: 100 g/kg prohexadion - calciu
• Formulare: granule dispersabile în apă
• Număr certificat omologare: 417 PC/28.02.2018

Avantaje Regulatorul de crestere Regalis Plus

• Acționează ca regulator de creștere 
Reducerea creșterii lăstarilor determină o reducere semnificativă a costurilor de tăiere și asigură o bună pătrundere a luminii în coroana pomilor.
Contribuie la o bună dezvoltare a fructelor: substanțele asimilate de plantă sunt direcționate către formarea și dezvoltarea fructelor, și mai puțin spre creșterea vegetativă

• Contribuie la optimizarea producției
Poate îmbunătăți: colorarea, uniformitatea dimensiunii, fermitatea fructelor, perioada de păstrare și poate aduce sporuri de producție.

• Stimulează mecanismele naturale de apărare a plantei
Facilitează lupta împotriva agentului patogen Erwinia amylovora (Focul bacterian)

Caracteristici Regulatorul de crestere Regalis Plus

Produsul Regalis® Plus este un regulator de creștere pentru livezile de măr, păr și prun. Substanța activă prohexadion - calciu blochează biosinteza giberelinelor, reducând nivelul giberelinelor active, prin urmare produsul permite limitarea creșterii lăstarilor, diminuează timpul alocat tăierilor și contribuie la o bună dezvoltare a fructelor.

Sunt ameliorate circulația aerului și pătrunderea luminii în coroana pomilor. Prohexadion - calciu inhibă formarea etilenei în condițiile în care planta este supusă factorilor de stres și determină o reducere a căderii (absciziei) fructelor tinere. Astfel, Regalis® Plus atenuează fenomenul de alternanță de rodire (producții inegale de la un an la altul), ajutând la menținerea unui echilibru între creșterea vegetativă și formarea fructelor.

Regalis® Plus contribuie la dezvoltarea flavonoidelor, declanșând mecanisme naturale de apărare a plantei. Așadar, pentru livezile de măr, păr, moșmon și gutui, facilitează lupta împotriva agentului patogen Erwinia amylovora (Focul bacterian).

Datorită formulării sale, este asigurată o preluare optimă a substanței active prohexadion - calciu. În plus, Regalis® Plus conține sulfat de amoniu și un acidifiant care contribuie la reglarea valorii pH-ului apei și conduce la o bună absorbție a substanței active în țesuturile plantei.
Mod de folosire Regulatorul de crestere Regalis Plus

Pomi fructiferi 
Spectrul combaterii: Regulator de creștere
Doza:
2,5 kg/ha 1 tratament/sezon (1 x 2,5 kg/ha) pe perioada înfloritului: BBCH 60-69
1,5 kg/ha 2 tratamente/sezon (2 x 1.5 kg/ha) (primul tratament pe perioada înfloritului: BBCH 60-69, iar al doilea tratament la începutul formării fructelor: BBCH 71-75)

Măr, moșmon
Spectrul combaterii: Focul bacterian
Doza: 
1,25 kg/ha 2 tratamente/sezon (2 x 1,25 kg/ha) (primul tratament pe perioada înfloritului BBCH 60-69, iar al doilea tratament la începutul formării fructelor BBCH 71-75)

Păr, gutui
Spectrul combaterii: Focul bacterian
Doza: 
1,25 kg/ha 2 tratamente/sezon (2 x 1,25 kg/ha) (primul tratament pe perioada înfloritului BBCH 60-69, iar al doilea tratament la începutul formării fructelor BBCH 71-75)

Prun
Spectrul combaterii: Regulator de creștere
Doza: 
2,5 kg/ha 1 tratament/sezon (1 x 2,5 kg/ha) pe perioada înfloritului: BBCH 60-69
1,5 kg/ha 2 tratamente/sezon (2 x 1,5 kg/ha) (primul tratament pe perioada înfloritului: BBCH 60-69, iar al doilea tratament la începutul formării fructelor: BBCH 71-75)

Cum acționează Regulatorul de crestere Regalis Plus

Regulator de creștere

Reducerea creșterii lăstarilor laterali este efectul major al produsului Regalis® Plus. Giberelinele au un rol determinant în creșterea lăstarilor. Substanța activă prohexadion - calciu blochează biosinteza giberelinelor, reducând nivelul giberelinelor active, prin urmare creșterea lăstarilor este limitată.

• Reducerea creșterii lăstarilor determină și o reducere semnificativă a costurilor de tăiere
• Pomii au o coroană mai puțin densă care permite: - o mai bună pătrundere a luminii - o bună acoperire la aplicarea tratamentelor fitosanitare - uscarea mai rapidă a frunzelor după survenirea precipitațiilor
• Echilibru susținut între creșterea lăstarilor– formarea fructelor – producție finală
• Substanțele asimilate de plantă sunt direcționate către formarea și dezvoltarea fructelor, și mai puțin spre creșterea vegetativă

Optimizarea producției

Regalis® Plus contribuie la obținerea unei producții convenabile an de an. Prohexadion - calciu inhibă formarea etilenei în condițiile în care planta este supusă factorilor de stres, determinând o reducere a căderii (absciziei) fructelor tinere.

• Influențează pozitiv procesul de legare a fructelor (mărește numărul de fructe legate)
• Producțiile inegale de la un an la altul (alternanța de rodire) pot fi evitate prin tratamente regulate cu Regalis® Plus
• Reducerea creșterii lăstarilor oferă mai mult timp pentru diferențierea mugurilor de rod și maturarea lemnului
• Poate îmbunătăți: colorarea, uniformitatea dimensiunii, fermitatea fructelor și perioada de păstrare

Îmbunătățește rezistența plantei

Rezistența naturală a pomilor față de boli și dăunători este îmbunătățită prin dezvoltarea flavonoidelor în lăstarii tineri. Prohexadion - calciu interferează cu metabolismul flavonoid, declanșând mecanisme naturale de apărare.

• Stimulează mecanismele naturale de apărare a plantei, crește rezistența naturală la atacul agenților patogeni (focul bacterian)
• Frunzele compacte cu epidermă mai groasă sunt mai puțin atacate de insecte (ex. afide)

Pregătirea soluţiei / Tehnica de aplicare

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în livezi, utilizate în mod obișnuit. Se umple rezervorul 2/3 cu apă, apoi se adaugă produsul Regalis® Plus. Recomandăm ca sistemul de agitare să fie în funcțiune pentru dizolvarea completă a granulelor produsului, în vederea obținerii unui amestec omogen.

Momentul aplicării

Produsul Regalis® Plus poate fi aplicat astfel:

Aplicare ca regulator de creștere pentru livezile de măr, păr și prun astfel: 1 tratament pe sezon cu doza de 2,5 kg/ha pe perioada înfloritului: BBCH 60-69 SAU 2 tratamente pe sezon cu doza de 1,5 kg/ha (pentru fiecare tratament), primul tratament aplicat pe perioada înfloritului: BBCH 60-69, iar al doilea la începutul formării fructelor: BBCH 71-75.

Aplicare pentru controlul focului bacterian din livezile de măr, păr, moșmon și gutui: 2 tratamente pe sezon la o doză de 1,25 kg/ha pentru livezile de măr și moșmon, respectiv 1,5 kg/ha pentru livezile de păr și gutui, primul tratament pe perioada de înflorire: BBCH 60-69, iar al doilea tratament la începutul formării fructelor: BBCH 71-75.

Compatibilitate

Nu combinați produsul cu alte produse pe bază de calciu, folosite împotriva carențelor de calciu. Regalis® Plus este în general miscibil cu fungicide și insecticide. Amestecul trebuie verificat în prealabil și se va aplica imediat după pregătire.

Curăţarea echipamentului

Utilajele vor fi spălate cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.

Măsuri de igienă şi protecţia muncii

A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. Utilizați îmbrăcăminte de protecție individuală. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru. Aerisire și ventilare suficientă a locului de muncă și de depozitare.

Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul folosirii. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere, seminţe sau ambalajele acestora. Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul programului de lucru.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate, şi în zonele de acces ale animalelor. Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului.

Măsuri de protecţia mediului

Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafață. Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.

SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul. A nu se curăța echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafață /A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

Specificatii

Tip produs Regulator de crestere
Producator Basf
Substanta activa Prohexadion de calciu
Ambalaj 1,5 kg
Cultura Livezi
Mar
Par
Prun
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!