BASF Fungicid DAGONIS

11,00 Lei
Ambalaj:
In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: Fungicid DAGONIS - 15 ml Ai nevoie de ajutor? +40249 535 334 / +40758.669.669
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Dagonis®este un fungicid polivalent, usor de folosit si care se poate aplica la peste 20 de culturi

Caracteristicile tehnice ale fungicidului Dagonis®

       Dagonis®combina doua substante active inovatoare, fluxapiroxad (grupa SDHI) sidifenoconazol(triazol), pentru un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.

      Totodata, fungicidul Dagonis®este un produs util pentru managementul rezistentei.

 

       Fungicidul polivalent Dagonis®contine 50 g/l difenoconazol si 75 gl fluxapiroxad.

     ·Fluxapiroxad este o substanta noua, cu o structura moleculara unica. Fluxapiroxad apartine grupei chimice SDHI. Aceasta inhiba succinat dehidrogenaza si are proprietati preventive. Fluxapiroxad inhiba toate stadiile principale ale dezvoltarii si reproducerii ciupercii. Structura moleculara flexibila a fluxapiroxadului poate lua 2 conformatii (hidrofila si lipofila), asigurand o mobilitate exceptionala in planta. Astfel, fluxapiroxad va trece cu usurinta atat in interiorul peretilor celulari si sistemul vascular, cat si prin stratul ceros si membranele celulare.

      ·Difenoconazol este un triazol sistemic, bine cunoscut, care a demonstrat deja o selectivitate excelenta fata de cultura. Acesta controleaza un larg spectru de boli foliare, dar si boli transmise prin sol la seminte. De asemenea, difenconazol asigura controlul preventiv si curativ de durata al bolilor.

 

       Avantajele lui Dagonis®

·Omologat pentru o gama larga de culturi (mar, par, legume)

·Eficacitate extraordinara impotriva unor agenti patogeni importanti

·Protectie indelungata

·Timp de pauza favorabil pana la recoltare

·Integrare excelenta in programele de gestionare a reziduurilor

·Unealta pentru managementul rezistentei datorita sinergiei celor doua substante active.

 

      Tomate in camp, sere si solarii

 

·Fainarea tomatelor: doza de 0,6 litri/ha.

·Patarea cafenie la tomate: doza de 1 litru/ha

·Alternarioza la tomate : doza de 1 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, in perioada de vegetatie BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a tomatelor

·Timp de pauza: 3 zile

 

        Pepene rosu, pepene galben, dovleac si alte cucurbitacee cu coaja necomestibila in camp sau in sere si solarii

 

·Fainare: doza de 0,6 l/ha

·Patarea bruna: doza de 0,6 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile intre ele, pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina

·Timp de pauza: 3 zile

 

       Castraveti, zucchini si alte cucurbitacee cu coaja comestibila in camp sau in sere si solarii

 

·Fainarea castravetilor: doza de 0,6 l/ha

·Patarea bruna a castravetilor: doza de 0,6 l/ha

·Momentul aplicarii: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre ele de la 4 frunze adevarate si pana la coacerea deplina a fructelor (BBCH 14-89).

·Timp de pauza: 3 zile

 

       Mazare

 

·Antracnoza: doza de 2 l/ha

·Putregaiul alb la mazare: doza de 2 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (BBCH 15-89)

·Timp de pauza: 7 zile

 

        Morcov, patrunjel de radacina, sfecla rosie, telina, hrean, topinambur, pastarnac, ridichi, salsifi – barba caprei, radacini de Valeriana, radacini de Ginseng, condimente si alte radacinoase si tuberculifere, cu exceptia sfeclei de zahar

 

·Fainare: doza de 0,6 l/ha

·Alternarioza frunzelor si alternarioza radacinilor: doza de 1 l/ha

·Putregaiul alb (Sclerotinia): doza de 2 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim doua tratamente, la interval de 7 zile intre ele, pentru combaterea fainarii. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul se aplica in stadiul de vegetatie BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.

·Timp de pauza: 7 zile

 

        Varza, broccoli, conopida si varza de Bruxelles

 

·Alternarioza: doza de 1 l/ha

·Patarea alba: doza de 1 l/ha

·Momentul aplicarii: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile intre aplicari, in perioada BBCH 41-91, de la inceputul formarii mugurilor pana la coacerea completa (de la inceputul formarii capatanii pana la formarea completa a sa – in cazul verzei)

·Timp de pauza: 14 zile

 

       Toate tipurile de salata

 

·Putregai alb: doza de 2 l/ha

·Rizoctonioza salatei: 2 l/ha

·Momentul aplicarii: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevarate, pana la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49)

·Timp de pauza: 14 zile

 

      Praz si ceapa de primavara

 

·Alternarioza: doza de 1 l/ha

·Rugina: doza de 1 l/ha

·Momentul aplicarii: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, de la 3 frunze normal dezvoltate pana la bulbul complet dezvoltat, in forma tipica soiului (BBCH 13-49)

·Timp de pauza: 14 zile

 

Capsun – in camp sau in sere si solarii

·Fainarea capsunului: doza de 0,6 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori pana la recoltare (BBCH 60-89)

·Timp de pauza: 1 zi

 

       Ardei in sere si solarii

 

 

·Fainarea ardeilor: doza de 0,6 l/ha

·Alternarioza ardeilor: doza de 1 l/ha

·Momentul aplicarii: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, pana la coacerea deplina a fructelor

·Timp de pauza: 3 zile

 

       Vinete in sere si solarii

 

·Fainare: doza de 0,6 l/ha

·Alternarioza: doza de 1 l/ha

·Momentul aplicarii: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor

·Timp de pauza: 3 zile

 

        Pomi fructiferi (mar si par)

 

·Rapanul marului si rapanul parului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafata peretelui foliar)

·Fainarea marului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA

·Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile intre ele, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (BBCH 53-81)

·Timp de pauza: 35 de zile

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!